Po otokih Dalmacije

Skupinsko
kolesarjenje
Zagotovljeno
Odhod 04.09.2021
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split /okolica
Prevoz Lasten

 

od 549 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

1. dan: SPLIT / okolica - HVAR
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje. Sledi plovba na otok Hvar do mesta Stari Grad. Prva kolesarska etapa mimo vinogradov skozi starogradsko polje do Vrboske. Mestece ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom, zaradi katerega jo imenujejo "Male Benetke". Nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti do Jelse in naprej skozi vasice Vrbanj, Svirče, Vrisnik. Naša krožna tura nas pripelje po razgledni cesti zopet nazaj v Stari Grad, kjer nas čaka ladja. Večerja in nočitev (cca 25 km).

2. dan: HVAR - VIS
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Kolesarjenje začnemo z vzponom po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddh. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar, kjer se vkrcamo na ladjo. Plovba do mesta Vis na otoku Vis. Sledi kolesarska tura po Visu, večerja in nočitev na ladji (cca. 45 km).

3. dan: VIS - BIŠEVO - KORČULA
Dan bomo pričeli s kolesarjenjem. Pot nas bo vodila do mesta Komiža na drugem delu otoka. Na slikoviti poti ob prekrasni obali s številnimi zalivi bo kolesarjenje pravi užitek. Po končanem kolesarjenju sledi vkrcanje na ladjo ter plovba na otok Biševo. Ogled znamenite modre špilje. Nekaj prostega časa za kopanje ter nadaljevanje plovbe proti Korčuli do mesta Vela Luka. Večerja in nočitev na ladji (cca 30 km).

4. dan: KORČULA - LASTOVO
Po zajtrku začetek kolesarjenja po otoku skozi Blato in Prižbo po lepi panoramski cesti do Brna. Vkrcanje na ladjo in plovba na Lastovo. Raziskovanje otoka s kolesom. Na voljo bo tudi dovolj časa za kopanje ter uživanje v neokrnjeni naravi. Večerja in prenočevanje (cca 45 - 55 km).

5. dan: LASTOVO - KORČULA (Lumbarda)
Po zajtrku plovba nazaj proti Korčuli. Kolesarjenje nadaljujemo iz vasice Brna skozi Smokvico in Čaro mimo Pupnata proti mestu Korčula. Nekaj prostega časa za ogled ter nadaljevanje kolesarjenja proti Lumbardi. Večerja in prenočevanje (cca 50 km).

6. dan: KORČULA - TRPANJ
Jutranja plovba do Orebiča na polotoku Pelješču. Sledi začetek kolesarjenja skozi vinorodna območja Postup in Podbučje do vasice Potomje. Med kolesarjenjem boste uživali ob lepem panoramskem razgledu. Po želi se bomo ustavili tudi na degustaciji vina. Naš današnji cilj je ribiško mesto Trpanj, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in nočitev (cca 45 km).

7. dan: TRPANJ - SUMARTIN - PUČIŠĆA - SUPETAR
Po zajtrku plovba proti Braču. Začetek kolesarjenja v kraju Sumartin na južnem delu otoka. Pot nas bo vodila skozi Gornji Humac do slikovitega mesta Pučišća, kjer so znani po izdelkih iz kamna. Po kratkem ogledu mesta sledi nadaljevanje skozi Postiro in Splitsko do Supetarja, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in prenočevanje na ladji (cca 48 km).

8. dan: SUPETAR – SPLIT / okolica
Plovba do Splita oz. okolice in po zajtrku slovo od ladijske posadke in odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino
DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)
MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 125 €,najem kolesa 70 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 85 €
OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)
Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Ladja.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se