Madeira

Pohodništvo
in treking
Odhod 16.11.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Ljubljana
Prevoz Letalo

od 1149 €

Madeira v zadnjem času postaja zelo popularna. Ima prednosti, ki jih s pridom izkorišča: prijetno klimo - tudi v zimskih mesecih, ko so temperature okrog 20 stopinj, moderno in urejeno turistično infrastrukturo ter prijazne ljudi, ki se zavedajo da živijo od turizma. Otok geografsko spada v Afriko, politično pa je del Portugalske. Na dnevnih izletih boste spoznali gorske vrhove, divje soteske in obale, pa znamenite levade, ki še danes služijo svojemu namenu - za namakanje nižinskih delov otoka. Za ljubitelje narave smo pripravili oglede parkov, botaničnih vrtov, slikovitih vasi in mnogih drugih naravnih zanimivosti. Priporočamo vam takšno kombinacijo aktivnega oddiha in običajnega turizma. Prednosti potovanja so: manjše skupine udeležencev in fleksibilni datumi odhodov iz bližjih letališč. Potovanje ni zahtevno in je primerno za vsakogar.

1.dan: MADEIRA - FUNCHAL
Vožnja do enega od letališč in polet na Madeiro. Prevoz do hotela, namestitev in informativni ogled mesta Funchal.

2.dan: VZHODNI DEL OTOKA ( Machico – Sao Lorenco – Camacha)
Spoznavanje vzhodnega dela otoka - z ogledom drugega največjega mesta Machico in razglednih točk na rtu Cristo Rei in Pico do Facho. Posebno doživetje bo sprehod nad slikovito in divjo obalo vzhodnega dela otoka. Obvezen je ogled znanega in slikovitega igrišča za golf in mesta Camacho, ki je znano po domači obrti pletenja košar in drugih izdelkov. Povratek v hotel.

3.dan: FUNCHAL
Ta dan je namenjen spoznavanju znamenitosti Funchala. Začeli bomo z botaničnim vrtom nad mestom, kjer cvetijo številne eksotične in avtohtone rastline, kaktusi in razne tropske rastline, prekrasne orhideje, številne strelicije,... V mestu se bomo prepustili vrvežu v mestni tržnici in si ogledali stari del Funchala s katedralo, utrdbami, mestno hišo in igralnico, obiskali pa bomo tudi znamenito vinsko klet in okusili "madeirčana", vino ki je podobnega okusa kot prošek. Nekaj prostega časa bo tudi za nakupe.

4.dan: SANTANA - PICO RUIVO - MONTE
Po zajtrku se bomo najprej zapeljali do slikovite vasice Santana, ki leži na severni obali. Tam stojijo slikovite hišice, ki predstavljajo modele nekdanjih bivališč. Gorska cesta nas bo popeljala več kot 1500 metrov visoko, od koder je po udobni poti dobro uro hoda do najvišjega otoškega vrha Pico Ruivo /1862 m/. Ob lepem vremenu se od tu razprostira razgled po celem otoku. Po sestopu bomo pot nadaljevali po razgledi cesti do Pica Arieira /1816 m/, ter se ob poti do tja sprehodili tudi po levadi do razgleden točke. Ob povratku bomo obiskali še romarsko cerkev na hribu Monte, kjer je pokopan cesar Karel - zadnji avstro-ogrski cesar.

5.dan: SEVEROZAHODNI DEL OTOKA ( Sao Vicente – Porto Moniz)
Zjutraj bomo najprej obiskali vulkanološki park v Sao Vicentu in se na zanimiv način seznanili z nastankom otoka Madeira. Slikovita severna obala je pravo doživetje, kjer izstopa Porto Moniz. Cesta nas bo potem pripeljala na gorsko planoto Paul de Serra, kjer se kilometre daleč razprostirajo pašniki in posebne praproti. Sprehodili se bomo tudi ob značilni levadi, ki odvaja vodo v nižje ležeče kraje in spoznali značilno visokogorsko vegetacijo. Še kratek postanek na sedlu Encumeada, in zopet bomo v toplem okolju obale v letovišču Ribeira Brava. večerni povratek v hotel.

6.dan: CABO GIRAO - PONTA DO PARGO - CURRAL DAS FREIRAS
Prvi cilj bo Cabo Girao, 580 metrov visoka pečina, ki je obvezni ogled na otoku. Nadaljevanje poti proti najzahodnejši točki otoka, do svetilnika na kraju Ponta do Pargo. Vmes bo sprehod po nižinski levadi. Povratek po vrtoglavi cesti do Calhete in mesteca Camara de Lobos, kjer vam zmešajo naboljši coctail: Poncha ali Nikita sta najbolj značilna za ta kraj. Dan bomo zaključili v skriti vasi Curral das Freiras, kjer bomo poizkusili specialitete iz kostanja.

7.dan: PALHEIRO FERREIRO - RIBEIRO FRIO
Quinta (vila) Palheiro Ferreiro skriva prekrasen in lepo oblikovan vrt in znamenito golf igrišče. Da bo dan aktivno izpolnjen, se bomo še enkrat sprehodili po levadi in to v Ribeira Frio. Popoldne bo dovolj časa v Funchalu, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega.

8.dan: MADEIRA - SLOVENIJA
Po zajtrku odhod iz hotela, postanek morda nakup rezanega cvetja na mestni tržnici, prevoz na letališče in polet proti domu.

CENA VKLJUČUJE: transfer do odhodnega letališča in nazaj, letalski prevoz iz bližnjih letališč, letališke in varnostne pristojbine, vse lokalne prevoze in izlete po otoku, 7 prenočevanj z zajtrkom v hotelu 4*, dvoposteljne sobe, vodnika - spremljevalca na poti.
MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba 225 €, vstopnine in napitnine - vodniku na poti
OPOMBE: min. število oseb 12

Hotel 4* na Madeiri.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se