Kolesarjenje po Apuliji

Individualno
kolesarjenje
Odhod vsak petek in soboto, 15.03. - 05.07. & 30.08. - 03.11.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Lecce
Prevoz Lasten

od 699 €

Kolesarjenje po Apuliji.

Apulija ni samo Alberobello, Lecce in Brindisi. Apulija je veliko več; Apulija je tudi Salento. Salento je peta italijanskega škornja, ki se nahaja med pokrajinama Lecce ter deli Brindisija in Taranta. Nahaja se v središču Sredozemskega morja in je polna spominov različnih civilizacij, ki so jo naseljevale v preteklosti. Kolesarjenje po Salentu je kot kolesarjenje skozi muzej na prostem. Salento je tudi mednarodno znan po svoji značilni kuhinji, ki združuje okuse morja in zemlje, ter fantastičnem ritmu svoje ljudske glasbe. Salento je regija, ki omogoča prijetno kolesarjenje za vsako raven kolesarja.

PROGRAM:

1. DAN: PRIHOD LECCE
Individualen prihod v Lecce ter nastanitev v hoteli. Prvi utrinki Apulije.

2. DAN: LECCE - OTRANTO
Danes nas čaka ravninska pot, polna zanimivih kulturnih in naravoslovnih znamenitosti. Najprej boste obiskali Acayo - utrjeno mesto z ogromnim gradom - in nato se spustili do "le Cesine" - območja, ki ga varuje WWF (svetovni sklad za naravo) in je stičišče za številne vrste selitvenih ptic. Od tam se odpravimo proti obali, ob ruševinah Roca Vecchia - starodavno mesto iz bronaste dobe. Čez nekaj kilometrov in prispete v Otranto, kjer ozke ulice razkrivajo čudesa na vsakem vogalu: cerkev svetega Petra in bizantinske freske, sprehod po obzidju s pogledom na morje in nazadnje katedrala s tlakovanim mozaikom, nekakšno figurativno srednjeveško enciklopedijo (cca. 58 km)

3. DAN: OTRANTO (okolica)
Raziskovanje okolice Otranta. S kolesom se boste peljali ob rečici Idro, ki je dala ime mestu in prišli do Casamassele, kjer se nahaja "LE COSTANTINE" center posvečen ekološkemu kmetijstvu in tradicionalnemu tkanju na starih tkankah. Po vodenem ogledu sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Giurdignanu, kjer prečkate bronasto dobo megalitskega parka z ogromnimi kamni ("Dolmen" in "Menhir"). Popoldan še degustacija lokalnih proizvodov ter povratek proti Otrantu (cca. 30 km).

4. DAN: OTRANTO - LEUCA
Danes kolesarite po najbolj divjem obmorskem delu Salenta. Obiskali boste svetilnik 'PALACÌA' (najbolj vzhodno točko Italije) in majhno rdeče jezero, ki se je pojavilo v opuščenem boksitnem kamnolomu. Sledi nadaljevanje kolesarjenja po panoramski obalni cesti. Današnji cilj bo mesto Santa Maria di Leuca, kjer se stikata Jadransko in Jonsko morje (cca. 52 km).

5. DAN: LEUCA - GALLIPOLI
Dan začnete s kolesarjenjem do rta Leuca, najbolj južni točki Apulije in naprej mimo Leuca Piccola ('mala Leuca'), ki velja za pomembno romarsko postajo. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi oljčne nasade do mesta Ugenta,  kjer se pot ponovno zavije do jonske obale in naravnega parka Punta Pizzo. Današnji cilj bo mesto Gallipoli, kjer si lahko privoščite aperitiv na terasi s pogledom na morje. Ta majhna ribiška vasica, ki se nahaja na otoku, je impresivna zaradi svoje svetlobe, ulic in ribje tržnice (cca. 60 km).

6. DAN: GALLIPOLI (okolica)
Danes kolesarite v okolici Gallipolija. Prva postaja je mesto Sannicoli, kjer se nahaja podzemni olivni mlin. Sledi nadaljevanje kolesarjenja do mesta Galatone, ki se ponaša z prekrasnim baročnim mestnim središčem. Pred povratkom v Gallipoli se ustavite še v Galatinu, kjer si lahko ogledate tamkajšnjo cerkev, ki je v celoti poslikana s freskami in zgodovinsko središče mesta (cca.30-50 km).

7. DAN: GALLIPOLI - LECCE
Zadnji dan kolesarjenja vas bo pot vodila mimo številnih kmeij in vil iz 19. stoletja, ki so zaznamovale pokrajino tega območja, dokler ne prispete v Nardò, kjer lahko obiščete baročni zgodovinski center. Sledi nadaljevanje mimo Copertina, kjer stoji impresiven grad. Današnji cilj je mesto Lecce. Zaradi bogatih baročnih arhitekturnih spomenikov, ki jih najdemo v mestu, se Lecce običajno imenuje "Južne Firence" (cca. 52 km).

8. DAN: ODHOD LECCE
Po zajtrku zaključek kolesarske ture.

Cena vključuje: 7 nočitev z zajtrkom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih in penzionih 3*, 2 x degustacija vina in lokalnih proizvodov, prevoz prtljage med hoteli, informacijski material, nujna telefonska asistenca

Možna doplačila: odhod v visoki sezoni (14.06.-14.09.2024) 140 €, najem E-kolesa 230 €, najem kolesa 100 €, enoposteljna soba 200 €, transfer iz letališča Brindisi / Bari 35 € - 90 €

Prijetni hoteli in penzioni 3*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se