Tri dežele s kolesom

Individualno
kolesarjenje
Odhod vsak petek, soboto in nedeljo, 14.04. - 29.09.2023
Trajanje potovanja 6 dni / 5 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Dunaj
Prevoz Lasten

od 629 €

Doživite tri prestolnice: Dunaj, Budimpešto in Bratislavo na kolesarskem potovanju.

PROGRAM:

1.DAN: PRIHOD NA DUNAJ
Individualni prihod na Dunaj. Ta metropola ob Donavi ima veliko za ponuditi in je vredna obiska. Uživajte ob skodelici kave in tipičnem dunajskem pecivu, imenovanem "Sachertorte", v eni od številnih kavarn. Lahko si tudi privoščite vožnjo s kočijo, ki ji pravijo "Fiaker".

2. DAN: DUNAJ - BRATISLAVA
Prva etapa vaše kolesarske ture vas pelje skozi narodni park 'Donau-Auen'. Narodni park Donau-Auen se razprostira na 93 kvadratnih kilometrih na Dunaju in v Spodnji Avstriji in je eno največjih preostalih poplavnih ravnic Donave v srednji Evropi.  Nadaljevanje kolesarjenja mimo gradu Orth in vasi Eckertsau do Bad Deutsch Altenburga. Tukaj lahko podaljšate izlet po kolesarski poti Römerweg do Carnuntuma. Arheološki park velja za eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Avstriji. Po kolesarjenju mimo Hainburga dosežete mejo s Slovaško in vaša naslednja nočitev bo v njeni prestolnici, Bratislavi (cca. 70 km).

3. DAN: BRATISLAVA – GYÖR
Kolesarite kratek odsek na slovaškem ozemlju, preden prečkate madžarsko mejo v Rajkáju. V prvih nekaj kilometrih vaše kolesarske poti po Madžarski boste odkrili očarljive vasice, kjer je glavna panoga kmetijstvo. Nadaljevanje kolesarjenja skozi tako imenovani Szigetköz (malo otočje Rye), ki je značilen po neskončnih stranskih rokavih Donave. Čudovito mesto Mosonmagyaróvár, ki ga imenujejo tudi "Mesto 17 mostov", je idealno za krajši oddih. Na poti boste kolesarili tudi mimo Hédervárja, kjer se v parku nahaja grad. Današnji cilj je mesto Györ, ki ponuja veliko znamenitosti in dih jemajočo zgodovinsko središče (cca. 80 km)

4. DAN: GYÖR – ESZTERGOM
Kmalu po začetku kolesarjenja boste dosegli vas Böny. Tam lahko izberete pot do mesta  Bábolne, zanega po lepem mestnem jedrom in kobilarno. Nato vas pot vodi nazaj k Donavi, kjer kmalu dosežete razdeljeno mesto Komárom/Komárno. Nadaljevanje poti mimo vinogradov in slikovitih vasic do današnjega cilja: Esztergom (znan tudi kot "Madžarski Rim"). Njegova bazilika je največja cerkev v državi (cca. 110 km).

5. DAN: ESZTERGOM – BUDIMPEŠTA
Kolesarite ob "Donavskem kolenu", ki je verjetno en najbolj privlačnih odsekov donavske kolesarske poti. Kraljevska palača in grad Visegrád vas bosta navdušila, odprti muzej na prostem in baročno staro mestno jedro Szentendre pa vabita k daljšemu postanku. Vrhunec je Budimpešta, prestolica Madžarske, ki je vredna ogleda (cca. 85 km).

6. DAN: BUDIMPEŠTA
Po zajtrku zaključek ture. Budimpešta ponuja številne znamenistosi, katere si lahko ogledate.

Cena vključuje: 5 nočitev z zajtrkom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih in penzionih 3*, prevoz prtljage med hoteli, informacijski material, nujna telefonska asistenca

Možna doplačila: enoposteljna soba 249 €, polpenzion (3x) 79 €, najem kolesa 99 €, najem E-kolesa 239 €, parkirišče, povraten transfer do Dunaja 75 € + lastno kolo 29 €

Doplačila: turistična taksa (na licu mesta)

Namestitev v izbranih hotelih in penzionih 3*.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se