S kolesom po Belgiji - Flandrija

Individualno
kolesarjenje
Odhod vsako soboto in nedeljo, 27.04. - 07.09.2024
Trajanje potovanja 7 dni / 6 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna soba
Začetna točka Bruselj
Prevoz Lasten

od 575 €

Kolesarjenje po Belgiji.

Presenetljivo blizu in presenetljivo očarljivo. S temi besedami lahko na kratko opišemo belgijsko regijo Flandrijo in evropsko prestolnico Bruselj, ki nudita pestre počitnice za vsakogar: prijetne kolesarske ture po slikoviti pokrajini, kulinarične užitke v izvrstnih restavracijah, kulturne znamenitosti in zgodovinsko arhitekturo ter nepozabni utrip mesta Bruselj.

PROGRAM:
1. dan: BRUSELJ
Individualni prihod v Bruselj. Čeprav Bruselj ni svetovna prestolnica kot Pariz, London ali Rim, vas bo mesto prav gotovo očaralo s svojim multikulturnim šarmom ter očarljivimi kotički, ulicami in galerijami. Glavne znamenitosti belgijskega glavnega mesta, ki jih ne gre prezreti so mestni trg, Manneken Pis, kip dečka ki lula, ter Atomium, stavba, ki so jo postavili leta 1958 za potrebe svetovne razstave Expo. Arhitektura mesta odseva značilnosti renesančnega gibanja imenovanega Jugendstil. V mestu se preko celega leta odvijajo različni festivali kot je »Couleur Café« ter številni kulturni dogodki.

2. dan: BRUSLEJ – MECHELEN
Zapustili bomo Bruselj in kolesarili do mesta Leuven. Gre za univerzitetno mesto, znano po najstarejši univerzi v Belgiji in proizvodnji piva. Pot bomo nadaljevali do mesta Mechelen, ki leži ob reki Dijle in slovi po znamenitih zgodovinskih stavbah, nastalih v času rodbine burgundijcev. Vredno je obiskati katedralo Sv. Romboutsa, palačo Margarete yorške in Margarete avstrijske ter muzej igrač. Nočitev v hotelu (cca. 65 km).

3. dan: MECHELEN – BORNEM
S kolesarjenjem bomo nadaljevali vzdolž rek Rupel in Schelde do mesta Bornem. Zaradi krajše kolesarske ture bo dovolj časa tudi za 15-minutno vožnjo z vlakom do središča mesta Antwerpen. Sprehodili se bomo po glavni ulici Meir, po želji boste ahko spili znamenito pivo na enem izmed številnih mestnih trgov in občudovali bogato arhitekturo tega flandrijskega glavnega mesta. Povratek v hotel in nočitev (cca. 35 km).

4. dan: BORNEM – GENT
Po zajtrku prijetna kolesarska tura po slikoviti pokrajini od Bornema do Genta. Mesto Gent, zgodovinsko in kulturno središče Flandrije, ponuja vrsto turističnih zanimivosti. Mesto obdaja več trdnjav, ena od njih se dviga nad katedralo Sv. Bravo, v kateri lahko občudujemo svetovno znano delo slikarja Jana van Eycka. Zgodovinsko središče mesta s starim mestnim pristaniščem je dobro ohranjeno in vredno ogleda. V bližini se nahaja tudi trdnjava »Gravensteen«, nekoč srednjeveški grad gentskih grofov, danes pa priljubljena turistična točka. Nočitev v hotelu (cca. 65 km).

5. dan: GENT – BRUGGE
Pot nas bo vodila do mesta Brugge, katerega staro mestno jedro je uvrščeno na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Zgodovinske in kulturne znamenitosti mesta so dobro ohranjenjene in vredne ogleda.  Vsekakro si bomo vzeli dovolj časa  za kolesarski ogled  po čudovitih parkih, slikovitih uličicah in starih mestnih trgih. Ne pozabite nakupiti belgijske čokolade in spiti kozarček belgijskega piva. Ali pa preprosto uživajte v grižljajih pomfrija medtem ko sedite na mestnem trgu. Nočitev v hotelu (cca. 50 km).

6. dan: BRUGGE – DE HAAN – BRUGGE
Šesti dan in začetek kolesarjena vzdolž rečnih kanalov do slikovite vasice Lissewege ter naprej do avtentične obmorske vasice De Haan, kjer se bomo ohladili v morju in se spočili na plaži.  Sledi povratek proti Brugge-u. Tu se lahko peljete z ladjo po rečnih kanalih, si ogledate mesto na vožnji s kočijo, obiščete mestne muzeje, se povzpente na mestni zvonik ali pa se podate na 15-minutno vožnjo z vlakom do pristaniškega mesta Oostende (cca. 60 km).

7. dan: BRUGGE - BRUSELJ
Po zajtrku prevoz do Bruslja (doplačilo) in zaključek ture.

Cena vključuje: 6 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, hoteli 3* in 4*, prevoz prtljage med hoteli, informacijski material, nujna telefonska asistenca

Možna doplačila: odhod v visoki sezoni (7.6. - 18.8.2024) 50 €, enoposteljna soba 270 €, dodatna noč z zajtrkom v Bruslju 60 €, transfer Bruges - Bruselj 65 €, najem kolesa 75 €, najem E-kolesa 150 €

Namestitev v hotelih 3* in 4*:

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se