• 28.09.2023
  • 14.04.2024
  • 1-14
  • 2 odrasla

Bella Sicilija

Opis ponudbe

V srcu Sredozemlja se skriva magičen otok, poln mitov in legend, prelepe narave ter živahne ognjene energije. Zaradi svoje geografske lege je Sicilija pravi talilni lonec in kraj, kjer se srečujejo severno-afriška, arabska in evropska kultura. Dežela je s svojim jezikom, temperamentnimi prebivalci in mnogimi skrivnostmi pisana na kožo raziskovalnemu duhu uživaških popotnikov.

Začnemo z odkrivanjem temperamentnega arabskega mesta Palerma, ki je talilni lonec mnogih kultur, preteklosti in sedanjosti. Na zahodnem in osrednjem delu otoka začutimo tisto pravo Sicilijo, saj se je tu od starih časov komaj kaj spremenilo. Očara nas barvita pokrajina vse od obalnega področja do gorate notranjosti in rodovitnih planot. Skozi valovita polja in utrjene srednjeveške vasice na vrhovih hribov raziskujemo in doživljamo otoško umirjenost in še vedno odmaknjen življenjski način iz nekega drugega časa.

Proti vzhodu Sicilije se njena dramatičnost stopnjuje! Vzpon na aktivni in najvišji evropski vulkan Etno je pravo doživetje za popotniške sladokusce, Katanija nas očara z baročnim centrom in radoživimi tržnicami, Sirakuze nas popeljejo v čas antike, Taormina pa je pravi letoviški biser.

Priporočamo podaljšek na Eolskih (Liparskih) otokih, ki so raj za ljubitelje narave - kliknite tukaj.

Preberite si še:
Top 5 na Siciliji

1. dan LJUBLJANA – SEGESTA - PALERMO.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Palermo. Po pristanku se odpeljemo do antične Segeste, kjer si privoščimo sprehod med ruševinami. Navdušijo nas prelep Atenin tempelj, odlično ohranjeno gledališče in mirno vzdušje v srcu narave.  Sledi vožnja v Palermo. Vožnja v hotel, večerja in nočitev. (letalo, H, V)

2. dan PALERMO – MONREALE – PALERMO.

Zajtrk. Stari del živahnega in radoživega Palerma raziščemo peš. Začnemo z ogledom Normanske palače z impresivno Palatinsko kapelo ter sicilskim parlamentom. Postanek za kavico bomo opravili pred mestno katedralo, nato pa jo mahnemo peš na živahno tržnico Ballaro. Tu spremljamo temperamentne vzklike trgovcev s sadjem, zelenjavo, mesom, ribami, mandlji ... pač vsem, kar mati Sicilija ponuja. Zavijemo proti trgu Pretoria s slovito fontano, ki sprva sploh ni bila namenjena Palermu ... Čas za kosilo v okolici Teatra Massima - morda steak mečarice, špageti s sardelicami in mandlji? Italijanska hrana je že v osnovi odlična, sicilijanska pa presežek. Popoldne preživimo na bližnjem hribu Monreale, od koder se ponuja lep razgled nad Palermom. Tu so delavnice mozaikov, kot si jih tudi ogledamo na stenah slovite monrealske katedrale. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan PALERMO – CORLEONE – DOLINA TEMPLJEV – AGRIGENTO (okolica).

Zajtrk. Vožnja v notranjost "prave" Sicilije. Na poti proti vasici Corleone pogovor teče o mafiji. V vasi mafijskega klana obiščemo muzej boja proti mafiji ter se sprehodimo po idilični sicilijanski sceni, saj je vas znana tudi kot "mestece stotih cerkva". Nadaljujemo proti Agrigentu. Potem nas čaka čudovito doživetje najlepše sicilijanske antike – obisk Doline templjev (UNESCO), starogrškega mesta Akragas iz 5. st. pr. n. št., ki jo je Pindar opisal kot "najlepše mesto smrtnikov". Vožnja do hotela v okolici Agrigenta. Namestitev v hotel in večerja. (H, ZV)

4. dan AGRIGENTO (okolica) – PIAZZA ARMERINA – SIRAKUZE – KATANIJA.

Zajtrk. Na poti proti Piazzi Armerini se pogovarjamo o življenju Rimljanov v teh krajih. Obiščemo starorimsko vilo Villa Romana del Casale (UNESCO) z neverjetno dobro ohranjenimi talnimi mozaiki, polnimi mitov in legend. Naša pot se nadaljuje v smeri Jonskega morja. Ustavimo se v Caltagironeju z znamenitim stopniščem, obdanim z delavnicami keramičnih izdelkov, po katerih mestece slovi. Siesta na poti v Arhimedovo mesto. V Sirakuzah obiščemo sodobno baročno središče na otoku Ortigia. Vožnja do hotela nekje pod Etno na vzhodni obali. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan KATANIJA – ETNA – TAORMINA – LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja na Etno je enkratno doživetje, ko pred nami kot na dlani leži cela vzhodna Sicilija. Vulkan je eden vrhuncev potovanja! Po želji se z doplačilom z žičnico zapeljemo na višino 2.500 m, za še bolj doživet obisk pa od tam s terenskimi vozili do kraterja na višini 2.900 m. Spektakularno, neverjetno in nepozabno doživetje! Sicer pa se lahko sprehodimo po vulkanski pokrajini in med manjšimi kraterji na višini 1.900 m. Nadaljujemo proti čutni Taormini. Sprehodimo se skozi letoviško mestece po glavni ulici do trga. Vrnitev do izhodišča. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 4 nočitve v hotelih 3-4* z zajtrkom in večerjo, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje (vključeni so ogledi od zunaj), kombiji v Taormino in nazaj, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin so naslednji (skupno cca 70 EUR): SEGESTA: 10 eur; PALERMO: Palatinska kapela in Normanska palača 19 EUR, Kapucinske katakombe 5 EUR; MONREALE: katedrala in samostan 10 EUR; CORLEONE: Muzej boja proti mafiji 8 EUR; VILA ROMANA: Rimski mozaiki 10 EUR; AGRIGENTO: Dolina Templjev 10 EUR; 

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb 90 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 60 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 190 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 5 dni kritje S - posamično 10.2 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se