• 28.09.2023
  • 14.04.2024
  • 1-14
  • 2 odrasla

Portugalski utrinek

Opis ponudbe

Zasanjana dežela ob Atlantiku je evropski potovalni biserček! Dežela prijaznih ljudi je z eno nogo v evropski sedanjosti, z drugo v bleščeči preteklosti zlate osvajalske dobe … Ob obali se nizajo velika mesta in glavne znamenitosti dežele, v notranjosti pa najdete čutno portugalsko bit in veličastno naravo.

Portugalski utrinek nas popelje v svet glavnih znamenitosti ob Atlantiku - doživite šarmantno prestolnico Lizbono, portugalski Oxford – študentsko Coimbro, radoživi in čutni Porto, umetniški Obidos ali ribiški Aveiro … Čas portugalskih zlatih let začutite v palači Sintri ter v samostanski Alcobaci, v Fatimi pa vas prevzame romarsko vzdušje … Vsak kraj dodaja košček barvitemu mozaiku, a se tukaj prava zgodba šele začenja!

Če želite začutiti portugalsko dušo in doživeti tudi samobitno notranjost dežele, si oglejte Portugalski kalejdoskop 8 dni.

1. dan LJUBLJANA – LIZBONA.

Polet iz ljubljanskega ali okoliškega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) v Lizbono. Po pristanku obiščemo kraje, od koder so portugalski pomorščaki odhajali v svet - dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp in samostan sv. Hieronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev. Postanemo ob spomeniku slavnih pomorščakov. Prevoz do hotela. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

 

2. dan LIZBONA – izlet v SINTRO – CABO DA ROCA – CASCAIS – LIZBONA.

Zajtrk. Z metrojem se odpeljemo na ogled portugalske prestolnice; od trga Rossio se sprehodimo po ulici Avgusta do slavoloka, obiščemo mestno katedralo in se vzpnemo do gradu sv. Jurija s čudovitim pogledom na mesto. Spustimo se v staro Alfamo, dušo stare Lizbone. Potem se odpeljemo do Sintre, kjer si od zunaj ogledamo kraljevo palačo, po želji pa jo lahko obiščete. Sledi vožnja do Cabo da Roca, najzahodnejšega rta Evrope. Tu se pogled preko 150 m visoke pečine prepadno spušča v Atlantik. Na poti proti Lizboni se peljemo skozi kraljevsko ribiško vasico Cascais. Zvečer se (za doplačilo) z metrojem odpeljemo do restavracije s fado večerom, kjer uživamo v otožno hrepeneči glasbi. Nočitev. (H, Z)

3. dan LIZBONA – OBIDOS – ALCOBACA – NAZARE – FATIMA – COIMBRA.

Zajtrk. Vožnja do kraljičine vasice Obidos, kjer se izgubimo v njenih umetniških uličicah in poizkusimo ''žinžo''! Sledi vožnja v Alcobaco, kjer doživimo najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja (UNESCO). Obiščemo gotsko cerkev s sarkofagoma lepe Ines in Pedra (ljubezenska zgodba), po želji pa lahko obiščete samostan. V obmorski vasici Nazare si najprej privoščimo enkraten pogled z vrha, na prostrani peščeni plaži se dotaknemo širnega Atlantika in lahko si privoščimo odlično ribje kosilo. Vožnja do slovitega romarskega središča Fatima, kjer obiščemo svetišče, začutimo romarsko vzdušje in se sv. Mariji priporočimo za prihodnost. Prihod v Coimbro in zaključni sprehod s hriba s staro univerzo mimo vseh glavnih znamenitosti do hotela. Namestitev. Prepustimo se idiličnemu večernemu sprehodu ob reki Mondego … Nočitev. (H, Z)

4. dan COIMBRA – izlet v AVEIRO in PORTO.

Zajtrk. Vožnja do ribiškega Aveira, kjer si ogledamo barvite čolne in se z njimi tudi popeljemo po kanalih… Še sprehod po "portugalskih Benetkah", na katerem morda okusimo "ovuš moleš"? In že smo na poti v Porto, eno najlepših evropskih mest ob reki Duoro! Od tržnice se mimo vseh glavnih znamenitosti spustimo na živahno in pisano nabrežje Ribeira, od tam pa si v prostem času po želji lahko ogledate Borzo in cerkev Sv. Frančiška, lahko pa se vzpnete tudi do mestne katedrale. Potem si privoščimo presenetljivo fotogeničen izlet z ladjico po reki Duoro, izstopimo na nasprotnem bregu in obiščemo vinsko klet slavnega portovca! Vrnitev v Coimbro. Prost večer. Nočitev. (čolni, ladjica, H, Z)

5. dan COIMBRA – LIZBONA – LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja do letališča v Lizboni in polet proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, letalo)

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (57 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  4 nočitve v hotelih 3-4* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje (vključeni so ogledi od zunaj), vožnjo s čolni v Aveiru, vožnjo z ladjico v Portu, obisk vinske kleti v Portu z degustacijo, stroške priprave in organizacije potovanja.

VSTOPNINE v ceno niso vključene. Vstopnine po želji na kraju samem: LIZBONA: samostan sv. Hieronima 10 EUR, Grad sv. Jurija 8,50 EUR; Belemski stolp 5 EUR; SINTRA: kraljeva palača 9,50 EUR; ALCOBACA: samostan 6 EUR; PORTO: cerkev sv. Frančiška 3,50 EUR, Borza 7 EUR.

Doplačila po želji (na kraju samem):
- fado večer (program z večerjo, kozarcem vina ter kavico): 50 EUR
- priporočljive napitnine: 10 EUR.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb 75 €
  • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb 54 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 170 €
  • Odstopnina (5,02%) od vrednosti aranžmaja - paket A 4.56 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 5 dni kritje S - posamično 10.2 €

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se