Dalmatinska doživetja in Hercegovina

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 18.05.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split/okolica
Prevoz Lasten
od 725 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih vse do Dubrovnika ter skokom v Hercegovino.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

PROGRAM:

1. dan: SPLIT / okolica - BRELA - MAKARSKA
Prihod v Split oz. okolico in vkrcanje na ladjo. Sledi plovba proti makarski rivijeri do mesta Brela. Začetek kolesarjenja od Brele pmimo Baške Vode do Makarske, kjer bomo tudi prenočili. Večerja in nočitev (cca. 20 km).

2. dan: MAKARSKA  - TRPANJ - KUČIŠĆE
Jutrana plovba proti Pelješcu. Začetek današnje kolesarske ture bo v mestu Trpanj. Pot nas bo vodila skozi manjša naselja in mimo številnih vinogradov. Med samim kolesarjenjem bo tudi možnost obiska vinske kleti v kraju Potomje. Od tam bomo nadaljevali mimo Orebića do naselja Kučišće. Popoldan bo na voljo dovolj časa tudi za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

3. dan: KUČIŠĆE - PRAPRATNO - STON - SLANO
Dan bomo začeli s plovbo proti jugu do trajektne luke Prapratno, kjer bo tudi začetek današnje kolesrske ture. Prvi postanek bomo naredili v mestu Ston. Mesto je znano po solinah, kulinariki in obzidju. Stonsko obzidje, ki ga neredko imenujejo tudi evropski kitajski zid, je danes dolgo kar 5,5 kilometra, visoko pa je med 5 in 10 metri. Najdaljši evropski kamniti zid obožujejo tudi turisti, saj je po večletni obnovi postal prava turistična atrakcija. Sledilo bo nadaljevanje kolesarjenja skozi manjša naselja in po panoramski cesti do današnjega cilja, mesta Slano. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

4. dan: SLANO - ZAVALA (BiH) - DUBROVNIK
Po zajtrku začetek kolesarjenja z vzponom proti mejnemu prehodu Slano in naprej do naselja Zavala, kjer bomo naredili postanek. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo ogledali tudi jamo v bližini. Sledilo bo nadaljevanje kolesarjenje ob Popovem polju mimo Huma in naprej proti mejnemu prehodu Ivanica, kjer se tudi vrnemo na Hrvaško. Sledil bo panoramski spust proti Dubrovniku. Naša ladja nas bo čakala v pristanišču Gruž, kjer bomo tudi prenočili. Večerja in nočitev (cca. 65 km).

5. dan: DUBROVNIK - LUMBARDA - KORČULA - RAČIŠĆE
Zjutraj bomo zapustili Dubrovnik. Plovba proti Korčuli, do mesta Lumbarda kjer začnemo z današnjim kolesarjenjem. Daljši postanek bomo naredili v mestu Korčula. Sledilo bo nadaljevanje kolesarjenja skozi manjša naselja do kraja Račišće. V popoldanskem času bo dovolj časa tudi za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 30 km).

6. dan: RAČIŠĆE - SUĆURAJ - JELSA
Jutranja plovba na otok Hvar. S kolesarjenje bomo začeli v mestu Sućuraj. Panoramska pot nas bo vodila skozi manjša naselja kot so Selca, Bogomolje in Gdinj proti današnjemu cilju v Jelsi. Jelsa je znano turistično mesto na Hvaru in ponuja tudi nekaj lepih plaž katere bo mono obiskati po končanem kolesarjenju. Večerja in nočitev. (cca. 55 km).

7. dan: JELSA - SUMARTIN - POSTIRA
Jutrana plovba na otok Brač. Začetek kolesarske ture bo na južnem delu otoka v mesti Sumartin. Naš prvi postanek bomo naredili v naselju Gornji Humac, kjer bomo senco poiskali na tamkajšnem trgu. Sledilo bo nadaljevanje mimo Pražnice in Nerezišča do najstarejšega naselja na otoku Braču, Škripa. Postanek na razgledni točki in naprej po panoramski cesti proti Postiri, kjer bomo tudi prenočili. (cca. 45 km).

8.dan: SPLIT / okolica – ODHOD
Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 40 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 200 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 60 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 22

Ladja A. kat, vse kabine tuš/wc.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se