Lepote kraljeve Holandije

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 31.07.2022
Trajanje potovanja 7 dni / 6 noči
Storitev po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Ljubljana
Prevoz Letalo Zagreb
od 998 €

Kolesarsko potovanje po Nizozemski in plovba po rečnih kanalih.

Nizozemska ni le dežela tulipanov, mlinov na veter ali sira, lahko jo doživite tudi kot deželo čudovitih kolesarskih poti, in tako jo boste zagotovo doživeli na posem drugačen način. Potovanje je spoznavanje Nizozemske in kolesarjenje mimo znamenitih mlinov na veter, ob kanalih, skozi urejene vasi in znana mesta, po sipinah Severnega morja, do svetovljanskega Amsterdama. Namestitev na rečni ladji.

1. DAN: LJUBLJANA ali (bližnje letališče) - AMSTERDAM
Zbor vseh udeležencev v Ljubljani (ali transfer do enega izmed bližnjih letališč), ter polet proti Amsterdamu. Po pristanku sledi transfer do železniške postaje ter sprehod in namestitev na ladji. Po krajšem oddihu sledi ogled mesta in njegovih znamenitosti. Večerja in nočitev na ladji.

2. DAN: AMSTERDAM - GOUDA
Med zajtrkom plovba po reki Amstel do obrobja mesta. Od tam pričnemo kolesarjenje po tipični holandski pokrajini skozi vasice proti Goudi. Sledi ogled mesta, ki je poznano tudi po siru in leži ob Renu. Večerja in nočitev na ladji (cca. 50 km).

3. DAN: GOUDA - ROTTERDAM - DELFT
Po zajtrku začetek kolesarjenja po rečnih nasipih do Kinderdijka. Zanimivo nizozemsko mesto poznano po mlinih na veter. Nikjer drugje na svetu jih ne boste našli toliko kot tu. Po ogledu nadaljevanje kolesarjenja do pristanišča in plovba s hitro ladjo (doplačilo) do Rotterdama. Nadaljevanje kolesarjenja skozi to novodobno mesto do Delfta. Delft je univerzitetno mesto s priznano tehnično univerzo, tako da je naokoli vedno veliko mladih ljudi in tudi vzdušje je dovolj prijetno. Mesto modrega porcelana, ki je ponesel slavo po vsem svetu si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

4. DAN: DELFT - DEN HAAG - LEIDEN
Po zajtrku začetek kolesarjenja do znamenitega Den Haaga ter ogled mestnih znamenitosti, upravnega središča Južne Holandije in sedeža nizozemske vlade, ki je tudi prebivališče kraljeve družine. Nato vožnja skozi letoviško mesto Scheveningen, ki velja za enega najlepših letovišč ob Severnem morju. Sprehod po promenadi in možnost osvežitve morju. Nadlajevanje kolesarjenja ob obali proti Leidnu. Rojstno mesto slikarja Rembrandta si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 40 km).

5. DAN: LEIDEN - HAARLEM
Kolesarjenje iz Leidna mimo znamenitih polj mesta Lisse do Cruquiusa. V mestu Cruquius se nahaja ena izmed treh ogromnih parnih črpalk za vodo s katerimi so v letih 1849-1852 izsušili Haarlemmermeer. Danes je črpalka v Cruquiusu muzej, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje kolesarjenja do Haarlema, ki vas bo sigurno očaral. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

6. DAN: HAARLEM - AMSTERDAM
Po zajtrku začetek kolesarske ture, ki nas bo nekaj nekaj časa vodila ob reki Spaarne in mimo Spaarndama vse do severnomorskega kanala, ki ga bomo prečili in naprej do svetovno znane vasice Zaanse Schans. V vasici, ki jo krasijo lesene hiške, prekrasni vrtovi in mali mostički, si bomo ogledali slavne mline na veter. Sledi nadaljevanje kolesarjenja proti Amsterdamu. Popoldanski ogled mesta. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

7. DAN: AMSTERDAM - LJUBLJANA ali (bližnje letališče)
Po zajtrku slovo od posadke, prevoz do letališča in polet proti Ljubljani oz. bližnjemu letališču.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Zagreb - Amsterdam - Zagreb, letališke in varnostne pristojbine, transfer letališče - Amsterdam - letališče, ročna prtljaga, oddana prtljaga 20 kg, namestitev na tipični rečni ladji, dvoposteljne standardne kabine na ladji, vključno s posteljnino in brisačami, šest polnih penzionov (zajtrk in večerja na ladji, kosilo = lunch paket, popoldanski čaj / kava), slovenskega vodnika, ki spremlja in kolesari s skupino, najem kolesa v času kolesarjenja.

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 45 € (na licu mesta), povraten transfer do Zagreba 30 €

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 250 €, vstopnine na poti (na licu mesta).

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 18

Bivanje na rečni ladji.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se