Lepote Dalmacije in Mljet

Skupinsko
kolesarjenje
Zagotovljeno
Odhod: 17.09.2022
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 559 €

Kolesarsko potovanje in kržarjenje po najlepših delih Jadrana.

PROGRAM:

1.DAN: SPLIT/okolica - BRELA – PODGORA
Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. okolici in vkrcanje na ladjo. Sledi plovba proti Breli, kjer bo začetek današnje kolesarske ture. Pot nas bo vodila mimo Baške Vode proti Makarski in naprej do Podgore, kjer nas bo čakala naša ladja. Večerja in nočitev (cca.25 km).

2. DAN: PODGORA - TRPANJ - TRSTENIK
Jutranja plovba proti Pelješcu do mesta Trpanj, kjer bo tudi začetek kolesarjenja. Kolesarili bomo mimo številnih vinogradov do kraja Potomje, kjer si bomo ogledali tudi vinsko klet, možna pa bo tudi degustacija. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti proti Trsteniku, kjer bo po končani turi tudi dovolj časa za osvežitev v morju. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

3. DAN: TRSTENIK - STON - PRAPRATNO - MLJET
Po zajtrku začetek kolesarjenja po lepi panoramski cesti mimo zaliva Žuljana in nadaljevannje po razgibani cesti skozi vasice na Pelješcu. Naš prvi postanek bo v bližnjem Stonu (tudi Ston Veli), ki je bil v preteklosti najbolj poznan po solinah in obali, primerni za kopanje, predvsem tista v zalivu Praprotno. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Po ogledu in kosilu sledi nadaljevanje kolesarjenja do zaliva Prapratno, kjer nas bo že čakala naša ladja. Plovba prot Mljetu. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

4. DAN: MLJET
Po zajtrku začetek kolesarjenja v vasici Prožurska luka. Mljet je s površino 100,4 km² največji otok v dubrovniškem arhipelagu in osmi največji otok Hrvaške. Razgibana pot po otoku Mljetu nas bo vodila do kraja Polaće naprej skozi nacionalni park, ki si ga bomo tudi ogledali. Naš današnji cilj bo v Pomeni, kjer bo na voljo tudi dovolj čaa za kopanje. Večerja in nočitev (cca. 55 km).

5. DAN: MLJET - KORČULA - VELA LUKA
Jutranja plovba proti otoku Korčula, do mesta Korčula. Po ogledu mesta sledi začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila proti notranjosti otoka mimo vinogradov skozi mesta Čara in Smokvica, kjer bomo naredili tudi krajši oddih. Sledi nadaljevanje po južni obali mimo Blata do Vele Luke, kjer bo tudi naš današnji cilj (cca. 60 km).

6. DAN: VELA LUKA - HVAR - STARIGRAD
Dan bomo začeli s plovbo proti otoku Hvaru, do mesta Hvar, kjer bo tudi začetek kolesarjenja. Panoramska pot nas bo vodla od Hvara po stari cesti mimo Brusja do Vidikovca, kjer bomo naredli postanek. Po oddihu bomo nadaljevali skozi manjše vasice mimo Jelse in Vrboske proti Staremu Gradu, kjer bo naš današnji cilj. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

7. DAN: STARIGRAD - BOL - POSTIRA
Jutranja plovba proti Bolu. Sledi začetek kolesarjenja mimo znamenite plaže ˝Zlatni Rat˝ do kraja Murvica in naprej po panoramski cesti do Vidove Gore, ki je tudi najvišji vrh jadranskih otokov. Po oddihu sledi nadaljevanje kolesarjenja do mesta Pučišća, ki je znano po izdelkih iz kamna. Po kratkem ogledu mesta bomo nadaljevali do našega današnjega clja, ribiškega mesta Postira. Večerja in nočitev (cca. 60 km).

8. DAN: POSTIRA - SPLIT / okolica
Jutranja plovba do mesta vkrcanja. Po zajtrku slovo od posadke in odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino
DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)
MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 € OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)
Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Ladja A-kat (vse kabine tuš/wc in klimo).

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se