Dalmatinska tura

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod: 11.05.2024
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 725 €

S kolesom in ladjo po otokih Dalmacije, odlična kombinacija kolesarjenja in križarjenja za vse aktivne popotnike.

PROGRAM:

1. dan: SPLIT (okolica) - ŠOLTA
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje na ladjo. Plovba na otok Šolta. S kolesarjenjem bomo začeli v mestu Stomorska. Kolesarska pot nas bo vodila po notranjosti otoka in skozi slikovite vasice do naselja Grohote. Po krajšem postanku sledi nadaljevanje nazaj proti Stomorski, jer bomo tudi prenočili. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 20 km).

2. dan: MILNA - VIDOVA GORA - BOL
Jutranja plovba na otok Brač. Po zajtrku začetek kolesarjenja po razgledni cesti do središča otoka Nerežišća, kratek postanek za oddih in nadaljevanje proti Vidovi Gori, ki je tudi najvišja gora jadranskih otokov. Zaslužen počitek in uživanje v prelepi panorami na bližnje otoke. Sledi slikovit spust po južni strani otoka Brača do Bola. Tam si bomo ogledali tudi znamenito plažo ˝zlatni rat˝. Večerja in nočitev na ladji (cca. 55 km).

3. dan: ZALIV POKRIVENIK - SUČURAJ - TRPANJ
Tudi današnji dan bomo začeli s polovbo proti Hvaru. S kolesarjenjem bomo začeli v lepem zalivu Pokrivenik, kjer so snemali tudi znano serijo Bratovščina Sinjega Galeba. Po začetnem vzponu sledi razgibana panoramska cesta vse do južnega dela Hvara in mesta Sućuraj, kjer nas bo čakala ladja. Na voljo bo nekaj prostega časa za osvežitev v morju nato pa sledi nadaljevanje plovbe proti Pelješcu, kjer bomo v mestu Trpanj tudi prenočili (cca. 35 km).

4. dan: TRPANJ - KUČIŠĆE - KORČULA
Po zajtrku začetek kolesarjenja v mestu Trpanj. Pot nas bo vodila skozi številne vinograde do Potomja, kjer se bomo ustavili tudi na degustaciji v tamkajšnji vinski kleti. Sledi nadaljevane poti proti Orebiću in kraju Kučišće, kjer bo dovolj časa za osvežitev v morju. Nato plovba čez Pelješki kanal na otok Korčula, kjer si bomo mesto Korčula tudi ogledali in tam prenočili (cca. 45 km).

5. dan: KORČULA - LASTOVO 
Jutranja plovba na otok Lastovo. Po prihodu se bomo izkrcali z naše ladje in začetek kolesarjenja po otoku. Med kolesarjenjem bomo naredili postanek tudi v največjem nasleju na otoku, mestu Lastovo. Popoldan bo na voljo tudi dovolj časa za osvežitev in skok v morje v zalivu, kjer nas bo čakala naša ladja. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

6. dan: LASTOVO - VELA LUKA - HVAR
Jutranja plovba proti Korčuli do mesta Brna. Zanimiv bo tudi naslednji odsek našega kolesarjenja, ki poteka tik nam morjem po južni strani otoka, mimo Prižbe, od koder nas potem čaka vzpon in nadaljevanje proti Blatu in naprej skozi vinograde do Vele Luke. Po končani turi sledi plovba na otok Hvar, do mesta Hvar, kjer bomo tudi prenočili (cca. 30 km)

7. dan: HVAR - STARIGRAD - POSTIRA
Po zajtrku sledi začetek kolesarjenja. Panoramska pot nas bo vodila skozi vas Brusje do razgledne točke, kjer bomo naredili postanek v tamkajšni konobi. Sledi dolg spust mimo Selce in nadaljevanje kolesarjenja skozi tipične dalmatinske vasice Vrbanj in Svirče proti Jelsi in naprej skozi slikovito Vrbosko proti Stari Gradu, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba proti Braču do mesta Postira, kjer bomo tudi prenočili (cca 45. km).

8. dan: SUPETAR - SPLIT (okolica)
Jutranja plovba, do naše začetke točke, kjer se tura zaključi. Slovo od posadke in odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 40 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 200 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 60 €

POPUST: kabina s pogradom 30 €

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 22
*vse cene za osebo

Ladja A kat. Vse kabine tuš/wc.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se