Od otoka do otoka

Skupinsko
kolesarjenje
Zagotovljeno
Odhod 11.09.2021
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split / okolica
Prevoz Lasten
od 529 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

PROGRAM:
1. DAN: SPLIT / okolica - SUPETAR - MILNA - STARIGRAD
Zbor vseh udeležencev v Splitu / okolica in vkrcanje na ladjo. Plovba v Supetar na otoku Braču in kolesarjenje do Milne. Sledi nadaljevanje plovbe proti Hvaru v mesto Starigrad. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 25 km).

2. DAN: STARIGRAD - HVAR - VELA LUKA
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Pot nas bo vodila skozi starogradsko polje do Vrboske in po obalni cesti naprej proti Jelsi, kjer bomo naredili krajši postanek. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi manjše vasice proti Starigradu. Od tam naprej pa po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddh. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar. Nekaj prostega časa za ogled mesta ter nadaljevanje plovbe proti Korčuli do mesta Vela Luka, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

3. DAN: VELA LUKA - KORČULA
Po zajtrku začetek kolesarjenja po otoku. Pot nas bo vodila skozi Blato in naprej po južni strani otoka mimo Prižbe proti sredušču otoka, mestu Smokvica, kjer bomo naredili krajši postanek. Sledi nadaljevanje skozi Čaro in po lepi panoramski cesti nad Pupnatsko luko proti Korčuli, kjer nas bo čakala ladja. Mesto Marka Pola si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca. 55 km).

4. DAN: KORČULA - POMENA (otok Mljet) - SOBRA
Jutranja plovba proti Mljetu. Z današnjim kolesarjenjem bomo začeli v mestu Pomena. Slikovita pot nas bo najprej vodila skozi nacionalni park in mimo obeh jezer, kjer bo tudi lep razgled na benediktinski samostan na otočku. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi Polače in naprej proti Babinem polju, ki velja za upravno središče otoka. Naša ladja nas bo čakala na južnem delu otoka v kraju Sobra, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

5. DAN: SOBRA - STON - TRSTENIK
Tudi današnji dan začnemo s plovbo proti Pelješcu. S kolesarjenjem bomo začeli v zalivu Prapratno. Naš prvi današnji postanek bomo naredili v mesto Ston, katerega si bomo tudi ogledali. Sledi nadaljevanje kolesarjenja po Pelješcu. Pot nas bo vodila mimo številnih vinogradov vse do našega današnjega cilja, ki bo v majhenm ribiškem mestu Trstenik, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45 km).

6. DAN: TRSTENIK - TRPANJ
Po zajtrku začetek kolesarjenja po vinorodnih pobočjih Dingača. Panoramska pot nas bo vodila mimo vinogradov do Potomja, kjer se bomo ustavili na degustaciji v tamkajšnji vinski kleti. Sledi nadaljevanje kolesarjenja skozi manjše vasice proti mestu Trpanj, kjer bomo prenočili (cca 30 km).

7. DAN: TRAPANJ - IGRANE - MAKARSKA
Jutranja plovba proti makarski rivieri do mesta Igrane, kjer se bomo izkrcali in začeli današnjo kolesarsko turo. Kolesarili bomo po obalnih in panoramskih cestah ob makarski rivieri. Pot nas bo vodila skozi Podgoro in Tučepe do znamenitega turističnega središča Makarske, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

8. DAN: MAKARSKA - SPLIT/okolica
Jutranja plovba do naše začetne točke, kjer po zajtrku sledi slovo od posadke in zaključek kolesarskega potovanja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino
DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)
MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 85 €
OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)
Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Ladja.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se