Dalmacija, slapovi Krke in Kornati

Skupinsko
kolesarjenje
Zagotovljeno
Odhod 26.06.2022
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev Po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Šibenik
Prevoz Lasten
od 559 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po dalmatinskih otokih. Vse ljubtelje aktivnih potovanj vabimo na kolesarsko potovanje in križarjenje v Dalmacijo. Navdušila vas bo čudovita narava, skrbno izbrana kolesarska ruta, dobra hrana in prijazna posadka na naši ladji. Pridužite se nam pri odkrivanju otokov s kolesom.

PROGRAM: 1. dan: ŠIBENIK - SLAPOVI KRKE - SKRADIN
Zbor vseh udeležencev v Šibeniku. Po namestitvi na ladji sledi začetek kolesarjenja. Pot nas bo vodila skozi Šibenik in okoliške vasice proti slapovom Krke katere si bomo tudi ogledali. Naš današnji cilj pa bo ribiško mestece Skradin, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in nočitev (cca. 25 km).

2. dan: SKRADIN - VODICE - MURTER - PAŠMAN
Dan bomo začeli s slikovito plovbo po kanjonu Krke in mimo Šibenika do Vodic, kjer bo začetek kolesarske etape. Pot nas bo vodila mimo Tribunja ter številnimi nasadi oljk do Murterja, kjer nas bo v zalivu čakala naša ladja. Sledi plovba proti Pašmanu, do mesta Tkon, kjer bomo tudi prenočili (cca. 30 km).

3.dan: PAŠMAN - UGLJAN - MOLAT
Današnja kolesarska etapa bo potekala po otoku Pašmanu in Ugljanu, od Tkona do Preka in naprej do kraja Muline, ki ležijo na svernem delu otoka. Oba otoka sta namreč povezana z mostom. Tisti z največjimi ambicijami pa se bodo lahko povzpeli tudi do razgledne točke na Sveti Mihovil. Po končanem kolesarjenju sledi plovba na otok Molat, kjer bomo tudi prenočili (cca. 45-50 km).

4. dan: MOLAT - DUGI OTOK (Božava)
Po zajtrku krajša kolesarska tura po otoku. V notranjosti otoka ležijo tri naselja: Molat, Zapuntel in Brgulje. Vsako od teh naselji ima ob obali svoje pristanišče, ob katerih so se razvili manjši zaselki. Po končanem kolesarjenju sledi plovba proti Dugem Otoku do mesta Božava. Naša druga kolesarska etapa bo potekala mimo znamenite plaže Sakarun do svetilnika Veli Rat. Kratek oddih in povratek do Božave, kjer bomo tudi prenočili (cca. 35 km).

5. dan: BOŽAVA - SALI (Dugi otok)
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Razgibana in slikovita kolesarska pot nas bo vodila od Božave do Salija. Na otoku je skupno 13 večjih ali manjših naselij, med njimi pa je najpomembnejše ribiško naselje in manjše pristanišče Sali, kjer nas bo čakala naša ladja. V popoldanskem času bo dovolj časa tudi za kopanje. Večerja in nočitev v Saliju (cca. 45 km).

6. dan: DUGI OTOK - TELAŠĆICA - KORNATI - ROGOZNICA
Po zajtrku začetek današnje krajše kolesaske etape do parka Telašćica, ki spada med najlepše zalive na vzhodni obali Jadrana in leži znotraj narodnega parka Kornati. Telašćico izpostavljajo trije osnovni fenomeni: sam zaliv Telašćica, kot največje naravno pristanišče na Jadranu, strme, prepadne stene na južni obali, ki se dvigajo tudi do 200 m nad morjem in slano jezero Mir. Po končani turi sledi vkrcanje na ladjo, ter slikovita plovba skozi Kornate do turističnega mesta Rogoznica, kjer bomo tudi prenočili (cca. 15 km).

7. dan: ROGOZNICA - PRIMOŠTEN - ZLARIN
Po zajtrku začetek kolesarjenja. Panoramska pot nas bo vodila skozi Rogoznico in manjše vasice do turističnega mesta Primošten, katerega bi bomo tudi ogledali. Na voljo bo tudi dovolj časa za osvežitev v morju. Popoldan sledi plovba na otok Zlarin, ki je je z velikostjo 8,04 km² tretji največji otok v šibeniškem arhipelagu. Otok ločujeta dva niza gričev, na enem od njih leži najvišji vrh otoka Klepac, ki je visok 169 mnm. Med obema nizema gričev leži plodna dolina z obdelovalnimi površinami. Večerja in nočitev (cca 15 km).

8. dan: ZLARIN - ŠIBENIK
Jutranja plovba do Šibenika, kjer se naše potovanje zaključi. Slovo od posadke ter odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pra vico do spremembe programa zaradi posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino

DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E-kolesa 180 €, kabina na zgornji palubi 56 €, vstopnine na poti

OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)

Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 22

Ladja A kategorije (vse kabine tuš / wc in klima).

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Lastminutepocitnice.si

Vsa TOP ponudba počitnic in potovanj na enem mestu!

Rezervirajte vaše počitnice ali potovanje in prihranite.

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se