Dalmatinska doživetja in Dubrovnik

Skupinsko
kolesarjenje
Odhod 12.06.2021
Trajanje potovanja 8 dni / 7 noči
Storitev po programu
Nastanitev Dvoposteljna kabina
Začetna točka Split/okolica
Prevoz Lasten

 

od 529 €

Kolesarsko potovanje in križarjenje po jadranskih otokih vse do Dubrovnika.

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, številne naravne in kulturne zanimivosti na poti, kopanje in udobno bivanje na ladji; vse to združujemo s kolesarjenjem, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

PROGRAM: 1. dan: SPLIT / okolica - HVAR (Stari Grad)
Prihod v Split oz. okolico in vkrcanje na ladjo. Sledi plovba na otok Hvar do mesta Stari Grad. Prva kolesarska etapa mimo vinogradov skozi starogradsko polje do Vrboske. Mestece ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom, zaradi katerega jo imenujejo "Male Benetke". Nadaljevanje kolesarjenja po obalni cesti do Jelse in naprej skozi vasice Vrbanj, Svirče, Vrisnik. Naša krožna tura nas pripelje po razgledni cesti zopet nazaj v Stari Grad, kjer nas čaka ladja. Večerja in nočitev (cca 25 km).

2. dan: STARI GRAD – HVAR – KORČULA
Po zajtrku začetek kolesarske ture. Kolesarjenje začnemo z vzponom po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer si bomo privoščili kratek oddh. Sledi nadaljevanje skozi Brusje in dolg spust proti mestu Hvar. Nekaj prostega časa za kopanje in nadaljevanje plovbe proti Korčuli. Izkrcali se bomo v vasici Račišće in od tam nadaljevali po lepi obalni cesti do mesta Korčula. Rojstno mesto Marca Pola si bomo tudi ogledali. Večerja in nočitev (cca 45 km).

3. dan: KORČLA – MLJET – ŠIPAN
Jutranja plovba proti Mljetu. Mljet je s površino 100,4 km² največji otok v dubrovniškem arhipelagu in osmi največji otok Hrvaške. Začetek kolesarjenja v vasici Pomena in skozi nacionalni park, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje skozi Polaće in manjše vasice vse do našega današnjega cilja, ki bo v Sobri. Nekaj prostega časa za kopanje in plovba proti otoku Šipan in mestecu Šipanska luka. Večerja in nočitev (cca. 35 km).

4. dan: ŠIPAN – DUBROVNIK
Po zajtrku krajša kolesarska tura po otoku Šipan, ki je največji otok v skupini Elafitskih otokov. Med dvema nizoma gričevja, višjim na severovzhodu in nižjim na jugozahodu otoka se razprostira rodovitna dolina v kateri gojijo oljke, vinsko trto, fige in agrume. Krajna potopljena konca doline se končujeta v zalivu. Prekolesarili bomo od severozahoda otoka - Šipanske luke do jugovzhoda in zaliva Suđurađ, kjer nas bo čakala ladja. Sledi plovba do Dubrovnika. V mestu boste lahko občutili romantično vzdušje ozkih kamnitih uličic, občudovali lepote spomenikov in poskusili bogato kulinarično ponudbo mesta. Večerja in nočitev (cca. 10 km).

5. dan: DUBROVNIK – STON – TRSTENIK
Zjutraj bomo zapustili Dubrovnik. Plovba do zaliva Prapratno kjer začnemo z današnjim kolesarjenjem. Naš prvi postanek bo v bližnjem Stonu (tudi Ston Veli), ki je bil v preteklosti najbolj poznan po solinah in obali, primerni za kopanje, predvsem tista v zalivu Praprotno. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Po ogledu mesta sledi nadaljevanje kolesarjenja po notranjosti mimo številnih vinogradov po katerih je poznam Peljašac. Naše kolesarjenje zaključimo v Trsteniku. Večerja in nočitev (cca. 50 km).

6. dan: TRSTENIK - KUČIŠĆE - MAKARSKA
Po zajtrku začetek kolesarjenja mimo vinogradov po podrčju Dingača. Postanek v vasi Potomje, kjer si bomo ogledali vinsko klet in imeli degustacijo vina. Sledi nadaljevanje po panoramski cesti do Orebiča in naprej do Kučišća. Sledi vkrcanje na ladjo in plovba do Makarske, znanega turističnega središča, kjer bo na voljo tudi nekaj časa za kopanje na lepih plažah makarske riviere. Večerja in nočitev (cca. 45 km).

7. dan: MAKARSKA - BAŠKA VODA - BRELA - OMIŠ
Kolesarjenje po Makarski rivieri skozi Baško Vodo do mesta Brela in po dolini Cetine do Omiša. Omiš je majhno čudovito obmorsko mestece, ki leži ob izlivu »divje« reke Cetine. Popoldne prosto za kopanje in oglede. Večerja in prenočevanje na ladji (cca. 45 km).

8. dan: SPLIT / okolica – ODHOD
Jutranja plovba in zajtrk do mesta vkrcanja, kjer se tura zaključi.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

CENA VKLJUČUJE: 7 polpenzionov (zajtrk in večerja na ladji), namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, vključno s posteljnino in brisačami, slovenskega vodnika, ki kolesari s skupino
DOPLAČILA: luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta)
MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna kabina 140 €, najem kolesa 70 €, najem E kolesa 180 €, vstopnine na poti, kabina za zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb): 85 €
OPOMBE: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb)
Najmanjše število oseb za izvedbo potovanja: 20

Ladja.

Rezervacija počitnic

Termin
Vaši podatki
Potniki
Najem koles
Zavarovanje
Način plačila
Prijava na e-novice

Ne zamudi ponudb in se prijavi na naše e-novice.
Tvoj e-naslov bomo uporabili izključno samo za pošiljanje poceni, ugodnih in akcijskih ponudb.

Splošni pogoji

Last minute in poceni počitnice

Vsa TOP ponudba
počitnic in potovanj na enem mestu!

  • Garancija najnižje cene
  • Hitra podpora strankam
  • Rezervacija brez skritih stroškov
  • Hitra in enostavna rezervacija
  • Veliko zadovoljnih strank
  • Različni načini plačila
  • Večletne izkušnje
  • Varen nakup
  • Strokovnost in prijaznost svetovalcev
Vas zanimajo ugodne ponudbe?

Vpišite vaš e-naslov in vas bomo redno obveščali.

Spoštujemo vašo zasebnost. Ne bomo vam pošiljali nezaželene pošte in vaših podatkov ne bomo delili z nikomer. Od obveščanja se lahko kadarkoli odjavite.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se